Η γενιά του 2008 έκανε τη δική της πρεμιέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου και το infobasket.gr επέλεξε τους 16 παίκτες που ξεχώρισαν.
Όπως συνέβη και με τη γενιά του 2007, η οποία παρουσιάστηκε το 2023 στα Σκόπια, έτσι και αυτή του 2008 βρίθει από περιφερειακούς παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, αλλά και από ημίψηλους φόργουορντ που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο. Όπως επιτάσσει δηλαδή το σύγχρονο -δίχως θέσεις- μπάσκετ.
Είδαμε μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού pass-first point guards και παραδόξως πολύ περισσότερους low post centers, με κάποιους εξ αυτών να αποτελούν μάλιστα και σημείο αναφοράς στις ομάδες τους. Τι δεν είδαμε; Έναν πιθανό επόμενο σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η γενιά του 2008 μάλλον δεν διαθέτει έναν τέτοιο. Ή καλύτερα διαθέτει (τον Γάλλο Ούγκο Ιμγκά), αλλά δεν έπαιξε ποτέ στο Ηράκλειο…
POINT GUARDS
1. Ράντι Λίβινγκστον τζούνιορ (Randy Livingston Jr. | Ιταλία | 1.88 | Isidore Newman)
Ο πιο καταρτισμένος, τεχνικά, πόιντ γκαρντ του Eurobasket. Ο γιος του παλιού ΝΒΑερ Ράντι Λίβινγκστον έχει όλο το “πακέτο” για έναν σύγχρονο πόιντ γκαρντ -εκτός ίσως από το ύψος και τα αθλητικά προσόντα, που θα τον ανέβαζαν ένα επίπεδο ψηλότερα. Η ντρίμπλα του είναι καταπληκτική, είναι ταχύτατος, κοντρολαρισμένος, διαβάζει ωραία τις φάσεις και πασάρει πολύ καλά. Στο Ηράκλειο έδειξε πάντως και μπόλικες επιθετικές αρετές, καθώς μπορεί να σουτάρει καλά από μέση και μακρινή απόσταση και έπειτα από ντρίμπλα ή πάσα.
Τα στατιστικά του: 14,3 πόντοι (40,3% σουτ, 37,5% τρίποντα, 69% βολές), 2,6 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 0,3 κοψίματα, 14,3 efficiency.
Μελλοντική θέση: PG
Προοπτική: 3/5
2. Ομέρ Εγκέ Ζιγιαετίν (Omer Ege Ziyaettin | Τουρκία | 1.87 | Φενέρμπαχτσε)
Η τουρκική Gen Z έκδοση του Κώστα Σλούκα! Ο βραχύσωμος γκαρντ σήκωσε στις πλάτες του όλη την Τουρκία μετά τον τραυματισμό του 2009άρη Ομέρ Κουτλουάι (έπαιζε κυρίως στη θέση “2” μέχρι τότε) και πήρε πολύ καλό βαθμό με τη δουλειά που έκανε. Πρόκειται για έναν score-first combo γκαρντ, πανέξυπνο, που μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή σπιθαμή χώρου, προκειμένου να σκοράρει ή να δημιουργήσει. Χρησιμοποίησε όσο λίγοι το mid-range shot σε αυτό το Eurobasket. Θα πρέπει βέβαια να δουλέψει πολύ το κορμί του, διότι είναι κάτω του μετρίου σε αυτόν τον τομέα…
Τα στατιστικά του: 17,7 πόντοι (41,1% σουτ, 40% τρίποντα, 81,3% βολές), 4,6 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 13,7 efficiency.
Μελλοντική θέση: PG
Προοπτική: 3/5
3. Μάτε Κατιασβίλι (Mate Khatiashvili | Γεωργία | 1.92 | Μπασκόνια)
Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται για κάποιον που έπαιρνε 17 σουτ μ.ό., ο Κατιασβίλι ήταν ένας από τους κορυφαίους πασέρ (4ος στις ασίστ) στο Ηράκλειο. Αν και όχι αθλητικός, προτιμάει να πάει προς το αντίπαλο καλάθι (είχε 32/74 μέσα από τη ρακέτα και 5/22 από mid-range) ή να τελειώσει τη φάση με floater και ενδιάμεσο σουτ, παρά με τρίποντο -κι ας είχε 9/23 πίσω από τα 6,75μ. Έξυπνος και θαυμάσιος δημιουργός. Το ότι η Γεωργία παρέμεινε στην 1η κατηγορία, το οφείλει πρωτίστως σε αυτόν. Διόλου τυχαίο είναι άλλωστε ότι η ομάδα του είχε -1 όσο βρισκόταν στο παρκέ και -34 χωρίς αυτόν.
Τα στατιστικά του: 17,0 πόντοι (38,7% σουτ, 39,1% τρίποντα, 69,2% βολές), 6,3 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ, 1,1 κλεψίματα, 0,1 κοψίματα, 14,3 efficiency.
Μελλοντική θέση: PG
Προοπτική: 3/5
SHOOTING GUARDS
1. Φεντερίκο Κάταπαν (Federico Cattapan | Ιταλία | 1.95 | Τρέντο)
Ο ηγέτης της (5ης) Ιταλίας στο Ηράκλειο. Σκόρερ με όλη τη σημασία της λέξης. Πολύ καλός catch-and-shooter, που όταν έχει την μπάλα στα χέρια, θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι το αντίπαλο καλάθι και να τελειώσει τη φάση γύρω από αυτό με τις spin moves να αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Δεν είχε καλά ποσοστά στο Eurobasket μέσα από τα 6,75μ. (16/47 σουτ μέσα από τη ρακέτα και 3/5 από μέση απόσταση), ωστόσο η κλίση του να τελειώνει φάσεις εκτός ισορροπίας και απέναντι σε απλωμένα χέρια και ψηλότερους αντιπάλους, δεν κρυβόταν. Είναι αθλητικός, ικανότατος πασέρ και εξαιρετικός ριμπάουντερ για το ύψος του. Αν κάνει και ορθότερες επιλογές στα σουτ μεγαλώνοντας, θα γίνει ακόμα καλύτερος.
Τα στατιστικά του: 16,9 πόντοι (35,9% σουτ, 35,3% τρίποντα, 63,4% βολές), 7,4 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ, 1,3 κλεψίματα, 0,1 κοψίματα, 15,7 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG
Προοπτική: 3/5
2. Βουκ Ντανίλοβιτς (Vuk Danilovic | Σερβία | 1.92 | Μέγκα Μπάσκετ)
Ο γιος του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς έχει το dna του σουτέρ και αυτό δεν κρύβεται… Δεν υπάρχει σουτ που να μην αρέσει ή να μην μπορεί να πάρει ο Βουκ Ντανίλοβιτς. Με το που δει λίγο χώρο εκτοξεύει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι (είτε έπειτα από ντρίμπλα, είτε ως spot-up shooter, πίσω από το τρίποντο, αλλά και από μέση απόσταση) και όπως φάνηκε στο Ηράκλειο, μπορεί να το κάνει καλά. Έχει επίσης αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση και δημιουργική ικανότητα, αν και παίζοντας δίπλα στον Μπιέλιτς, ο ρόλος του ήταν περιορισμένος σε αυτόν τον τομέα.
Τα στατιστικά του: 15,7 πόντοι (36,7% σουτ, 37,5% τρίποντα, 76,2% βολές), 2,3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1,7 κλεψίματα, 9,3 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG
Προοπτική: 3/5
3. Μάρκος Θουρίτα (Marcos Zurita | Ισπανία | 1.91 | Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο 1ος σκόρερ της “αργυρής” Ισπανίας στο Eurobasket και μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά. Ο Θουρίτα ήταν σε όλα τα παιχνίδια μία διαρκής απειλή για το αντίπαλο καλάθι. Πρόκειται για έναν σούτινγκ γκαρντ σε κορμί άσου, αρκετά κοντρολαρισμένο, με δυνατό κορμί (κι ας μην του φαίνεται), ο οποίος διαθέτει την ικανότητα να δημιουργεί το δικό του σουτ, να φτάνει μέχρι το αντίπαλο καλάθι και να τελειώνει αποτελεσματικά τις φάσεις γύρω από αυτό. Παράλληλα είναι ικανότατος στατικός σουτέρ, αν και του αρέσει περισσότερο να έχει την μπάλα στα χέρια, παρά να παίζει μακριά από αυτήν.
Τα στατιστικά του: 16,4 πόντοι (44,2% σουτ, 30,8% τρίποντα, 73% βολές), 3,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 14,1 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG
Προοπτική: 3/5
4. Στέφαν Γιοκσίμοβιτς (Stefan Joksimovic | Σλοβενία | 1.94 | Μπασκόνια)
Η Σλοβενία ήταν η ομάδα-απογοήτευση του Eurobasket (τερμάτισε 12η), εντούτοις ο γκαρντ της Μπασκόνια παρέδωσε τα διαπιστευτήρια του ως σουτέρ και σκόρερ στο Ηράκλειο. Ο Γιοκσίμοβιτς σούταρε με 50% στο τρίποντο, αν και το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν να τελειώνει τις φάσεις γύρω από το καλάθι. Παράλληλα, έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει αβίαστα για τους συμπαίκτες του, δίχως να εκβιάζει σουτ και κάνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις την καλύτερη δυνατή επιλογή. Προβλημάτισε, βέβαια, το ότι ήταν “άφαντος” στα δύο κρισιμότερα ματς του τουρνουά, με Γαλλία και Ιταλία, έχοντας συνολικά 7 πόντους, 8 λάθη και 2/10 σουτ…
Τα στατιστικά του: 15,3 πόντοι (45% σουτ, 50% τρίποντα, 67,6% βολές), 5,6 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ, 1,3 κλεψίματα, 0,4 κοψίματα, 15,4 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG/PG
Προοπτική: 3/5
5. Αβίβ Αρόνοβ (Aviv Aronov | Ισραήλ | 1.96 | Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν)
Η… παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 6-7 χρόνια το Ισραήλ με την παραγωγή αξιόλογων περιφερειακών παικτών, συνεχίστηκε και στο Ηράκλειο. Ο Αρόνοβ έπαιξε ως επί το πλείστον στο “2” σε ένα αρκετά κοντό Ισραήλ, εντούτοις το μέλλον του βρίσκεται στη θέση “1”. Μπορεί να σουτάρει με μεγάλη συνέπεια έπειτα από ντρίμπλα, έχει καλά τελειώματα γύρω από το καλάθι (ακόμα και με το “κακό” του χέρι, το αριστερό), αλλά αυτό που τον διαχωρίζει από τους περισσότερους σούτινγκ γκαρντ αυτού του Eurobasket, είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.
Τα στατιστικά του: 12,9 πόντοι (40,5% σουτ, 27,6% τρίποντα, 64,3% βολές), 4,9 ριμπάουντ, 3,7 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 0,6 κοψίματα, 13,9 efficiency.
Μελλοντική θέση: PG
Προοπτική: 3/5
SMALL FORWARDS
1. Αντρέι Μπιέλιτς (Andrej Bjelic | Σερβία | 1.94 | Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο σταρ της “χάλκινης” Σερβίας. Συστήθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το 2023, δείχνοντας από τότε εκλάμψεις του μεγάλου επιθετικού ταλέντου του. Στο Ηράκλειο είδαμε μία σαφώς βελτιωμένη έκδοση του Μπιέλιτς, ο οποίος έπαιζε σε ένα ρόλο πόιντ φόργουορντ (ήταν ο κύριος δημιουργός της ομάδας του) στα κοντά σχήματα του Ζλατάνοβιτς. Είδαμε έναν πλήρη σκόρερ, με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση, που δεν χρειάζεται χώρο για να σουτάρει και μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με ποικίλους τρόπους και από κάθε απόσταση. Είδαμε επίσης έναν πολύ βελτιωμένο δημιουργό, ο οποίος παραμένει streaky ως σουτέρ (είχε 3/3 τρίποντα κόντρα στη Βουλγαρία, 8/9 κόντρα στη Φινλανδία και 11/47 στα υπόλοιπα παιχνίδια), αλλά σουτάρει πάντα με πολλή αυτοπεποίθηση.
Τα στατιστικά του: 18,4 πόντοι (35,7% σουτ, 37,3% τρίποντα, 81,8% βολές), 6,7 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ, 1 κλεψίμο, 15,7 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG
Προοπτική: 4/5
2. Ρίτσαρντς Άιζπουρς (Ricards Aizpurs | Λετονία | 1.98 | Ρόμα)
Ο κορυφαίος παίκτης της πιο ταλαντούχας γενιάς που έχει παρουσιάσει η Λετονία εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Ένας από τους πιο αθόρυβους και συγκροτημένους σκόρερ αυτού του Eurobasket, που δίχως φιοριτούρες και εντυπωσιασμούς, έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Διαθέτει ένα από τα κορυφαία footwork που είδαμε στο Ηράκλειο, καλό περιφερειακό σουτ, πάνω απ’ όλα όμως την ικανότητα να φτάνει μέχρι το αντίπαλο καλάθι και να τελειώνει τις φάσεις γύρω από αυτό (είχε 24/45 σουτ μέσα από τη ρακέτα) χάρις στο δυνατό κορμί του, την υψηλή τεχνική κατάρτισή του, αλλά και με την χρήση fake moves και eurosteps.
Τα στατιστικά του: 18,1 πόντοι (45,4% σουτ, 35% τρίποντα, 75,8% βολές), 3,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 1,3 κλεψίματα, 1,1 κοψίματα, 14,6 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG/SF
Προοπτική: 3/5
3. Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου (Ελλάδα | 1.98 | Άρης)
Η μεγάλη ελπίδα της ελληνικής γενιάς του 2008. Αυθεντικός σουτέρ, ένας από τους καλύτερους στο είδος του σε αυτό το Eurobasket. Πέρα από το σουτ, πάντως, ο Χατζηλάμπρου διαθέτει εξαιρετικό κορμί με μεγάλα χέρια, ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση, συντονισμένες κινήσεις και προηγμένο footwork, στοιχεία που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους πόντους του θα τους βάλει ακόμα και σε κακή μέρα. Προσθέστε επίσης την σπάνια τάση του να τελειώνει τις φάσεις γύρω από το καλάθι με το δεξί χέρι (αν και αριστερόχειρας) και έχετε έναν σκόρερ που έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
Τα στατιστικά του: 17,9 πόντοι (39,1% σουτ, 35,7% τρίποντα, 67,9% βολές), 6,0 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,4 κλεψίματα, 0,7 κοψίματα, 13,1 efficiency.
Μελλοντική θέση: SG/SF
Προοπτική: 3/5
4. Λούκα Λεταγιέρ (Louka Letailleur | Γαλλία | 1.98 | Γκραβελίν)
Ο μόνος παίκτης που επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και δεν ήταν καν βασικός στην ομάδα του! Ο Λεταγιέρ είναι μάλλον περιορισμένων δυνατοτήτων στον επιθετικό τομέα. Η ενέργειά του πάντως βρίσκεται πάντα στο 100% και στις δύο πλευρές του γηπέδου, είναι πολύ καλός αθλητής, κινείται διαρκώς και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του. Ο ορισμός του glue guy παίκτη, ο οποίος μπορεί να “κολλήσει” σε οποιαδήποτε ομάδα. Και σίγουρα ήταν πολύτιμος στην αήττητη πορεία των Γάλλων μέχρι το χρυσό μετάλλιο στο Ηράκλειο.
Τα στατιστικά του: 10 πόντοι (56,4% σουτ, 2/5 τρίποντα, 60% βολές), 6,3 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 0,9 κλεψίματα, 0,7 κοψίματα, 14,3 efficiency.
Μελλοντική θέση: SF/PF
Προοπτική: 2/5
POWER FORWARDS
1. Χαβιέρ Βιγέρ (Javier Viguer | Ισπανία | 2.02 | Βαλένθια)
Ίσως ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης της γενιάς του 2008 που είδαμε στο Ηράκλειο. Δεν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 5άδα του Eurobasket, ήταν όμως ο πραγματικός MVP της Ισπανίας. Η ομάδα του είχε +17,1 με αυτόν στο παρκέ, το υψηλότερο νούμερο “+/-” στη διοργάνωση. Ο Βιγέρ είναι ένας all-around φόργουορντ που κάνει ένα σωρό πράγματα στο γήπεδο, παίζει με ατέρμονη ενέργεια, πηγαίο ενθουσιασμό, έχει υποδειγματικά τελειώματα γύρω από το καλάθι (είχε 71% σε σουτ μέσα από τη ρακέτα) και βγαίνει μπροστά όποτε χρειάζεται. Δεν άρχισε ποτέ κάποιο παιχνίδι, αλλά αγωνιζόταν ολοένα και περισσότερο όσο κυλούσε το τουρνουά, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια.
Τα στατιστικά του: 12,7 πόντοι (43,7% σουτ, 24,3% τρίποντα, 78,3% βολές), 6,0 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0,9 κοψίματα, 15,1 efficiency.
Μελλοντική θέση: SF
Προοπτική: 4/5
2. Νίκολα Κάραλιτς (Nikola Karalic | Σερβία | 2.02 | Μέγκα Μπάσκετ)
Στο Ηράκλειο βρισκόταν συνεχώς στην σκιά των ball dominant Μπιέλιτς, Ντανίλοβιτς, ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που κατόρθωσε να στρέψει πάνω του τους προβολείς. Σε επίθεση και άμυνα. Ο Κάραλιτς διαθέτει κορμί που θυμίζει έντονα Αντρέι Κιριλένκο, τεράστιο άνοιγμα χεριών και αθλητικά προσόντα, πλαστικές κινήσεις, αξιόλογη τεχνική κατάρτιση και την ικανότητα να μαρκάρει σε πολλές θέσεις. Επιπλέον, πασάρει καλά και είναι ικανότατος spot-up shooter. Οι αριθμοί του στο Eurobasket δεν ήταν εντυπωσιακοί, αλλά από πλευράς potential δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες πάνω από αυτόν στη γενιά του 2008.
Τα στατιστικά του: 8,6 πόντοι (42,6% σουτ, 42,9% τρίποντα, 58,3% βολές), 4,6 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 1,1 κλεψίματα, 0,6 κοψίματα, 11,6 efficiency.
Μελλοντική θέση: SF/PF
Προοπτική: 4/5
CENTERS
1. Κάμερον Ουιντό (Cameron Houindo | Γαλλία | 2.02 | Pole France)
Αναδείχθηκε δίκαια ο MVP του Eurobasket, αφού ήταν ο καλύτερος παίκτης της κορυφαίας ομάδας. Κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια χάρις στα αθλητικά προσόντα του, την ενέργεια, τη δύναμη, τη συνεχή κινητικότητα και κυρίως με την συνολική άμυνά του (ομαδική και ατομική, στο low post και στην περιφέρεια), στοιχεία που σε αυτές τις ηλικίες κάνουν τη διαφορά. Το παιχνίδι του χρειάζεται πάντως πολλή βελτίωση στην επίθεση, καθώς δεν πασάρει καλά (είχε 2 ασίστ συνολικά σε 7 αγώνες), δεν σουτάρει από μακρινή απόσταση και είναι κοντός για σέντερ. Ακόμα και για το σύγχρονο μπάσκετ.
Τα στατιστικά του: 16,1 πόντοι (52,8% σουτ, 0/3 τρίποντα, 51,2% βολές), 7,9 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ, 2,3 κλεψίματα, 2,3 κοψίματα, 16,1 efficiency.
Μελλοντική θέση: PF/C
Προοπτική: 3/5
2. Ίγκνας Στόμπεργκας (Ignas Stombergas | Λιθουανία | 2.05 | Ζάλγκιρις Κάουνας)
Ο γιος του παλιού σταρ της EuroLeague (Σαούλιους Στόμπεργκας) είναι ο μόνος που δεν έχει… καμία σχέση ως παίκτης με τον πατέρα του, μεταξύ των ανάλογων περιπτώσεων που γνωρίσαμε στο Ηράκλειο (Κουτλουάι, Λίβινγκστον, Ντανίλοβιτς, Πρεκέβιτσους). Ο Ιγκνας δεν σουτάρει ιδιαίτερα (είχε 2/6 μακριά από τη ρακέτα), αλλά είναι ένας υπέρ-αθλητικός σέντερ με παιχνίδι above the rim, που δρα κυρίως μέσα από pick ‘n’ roll καταστάσεις, στο ανοιχτό γήπεδο και με καλάθια έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ. Πραγματικός rim protector στην άμυνα, ακόμα και στην περιφέρεια (1ος μπλοκέρ του τουρνουά), που αν και κάπως ακατέργαστος ακόμα επιθετικά, έχει υψηλότερο “ταβάνι” από τους περισσότερους παίκτες της γενιάς του.
Τα στατιστικά του: 10,6 πόντοι (50% σουτ, 0/1 τρίποντα, 60% βολές), 8,6 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 0,7 κλεψίματα, 3,1 κοψίματα, 17,1 efficiency.
Μελλοντική θέση: PF/C
Προοπτική: 4/5
Οι κορυφαίοι 2009άρηδες και ο μοναδικός 2010άρης
Μαζί με τη γενιά του 2008 την πρώτη τους εμφάνιση στο Ηράκλειο έκαναν και κάποιοι εκλεκτοί 2009άρηδες. Δεν ήταν πολλοί, 14 για την ακρίβεια σε 11 διαφορετικές χώρες. Τρεις εξ αυτών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους (ο Τούρκος Ομέρ Κουτλουάι, ο Γάλλος Άαρον Τοβό-Νανσί και ο Γερμανός Φαμπιάν Κάιζερ), με τους δύο πρώτους να κάνουν εξαιρετικό τουρνουά και τον τελευταίο να μην αποδίδει τα αναμενόμενα.
Υπήρξαν ακόμα κάποιοι 2009άρηδες που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον, όπως ο Ισπανός Ντιέγκο Φερέρας, οι Φινλανδοί Τερέλ Χόπκινς, Σαντέρι Μάνινεν και ο Τούρκος Ντεμίρ Οζτούρκ. Όσο για τους υπόλοιπους; Ο Σλοβένος Λουν Γιαρτς, ο Κροάτης Άντε Γκάρατς, οι Ιταλοί Νταβίντ Τζακ Μπονόμι, Ματία Ρουγκέρι, οι Γερμανοί Τζόρτζε Κλάριτς, Γιόνα Ντρούκε, ο Βούλγαρος Μάρτιν Τάνεφ δεν διακρίθηκαν ιδιαίτερα, όπως και ο μοναδικός 2010άρης του Eurobasket, ο Φινλανδός Γιόζεφ Τάλα. Όλους αυτούς, βέβαια, θα τους δούμε καλύτερα το 2025…