Θέμα χρόνου είναι η ανάθεση απ’ την ΕΟΚ του τιμονιού της εθνικής ομάδας στο νέο ομοσπονδιακό προπονητή. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σήμερα (1/2) στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3. «Είμαστε πολύ κοντά, πιστεύω πως μέσα Φλεβάρη θα το έχουμε τελειώσει», τόνισε ο Βασιλακόπουλος, ο οποίος πέραν του ομοσπονδιακού προπονητή, αναφέρθηκε και στο θέμα της Μεσογειακής Λίγκας, που ήδη έχει δρομολογηθεί!
«Είχαμε κάποιες συζητήσεις. Το θέμα δεν είναι απλό, γιατί η Εθνική μας έχει δημιουργήσει προσδοκίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη. Δεν παίρνεις οποιονδήποτε βρίσκεις στη γωνία και τον κάνεις προπονητή της Εθνικής», ανέφερε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας: «Υπάρχουν συζητήσεις και επαφές. Φτάναμε σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μετά γυρνούσαμε πίσω.
Υπάρχει χρόνος ακόμη και αν είχαμε κλείσει προπονητή πιο πριν, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι. Καλύτερα να τον έχουμε μέσα στον Φλεβάρη. Είμαστε πολύ κοντά, πιστεύω πως μέσα Φλεβάρη θα το έχουμε τελειώσει. Είχαμε συζητήσει και με τον Μπλάτ, αλλά τελικά απ’ ότι μαθαίνω έχει συμβόλαιο με τη Ρωσία. Κάναμε και μια ακαδημαϊκή επαφή πάλι και με τον Μεσίνα, δεσμεύεται, όμως, από το συμβόλαιο που έχει με τη Ρεάλ. Βεβαίως μπορούμε να πάρουμε κάποιον Έλληνα προπονητή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον ξένο προπονητή, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη χώρα μας, όπως είναι ο Ομπράντοβιτς, να αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική μας ομάδα».
Η Μεσογειακή Λίγκα
«Εγώ δεν έκανα δηλώσεις στη γιορτή της ΕΣΚΑ για την καινούργια λίγκα, αλλά για τον πόλεμο που δέχεται το μπάσκετ. Και για το λόγο αυτό αποκάλεσα και συμπολεμιστές τους εκπροσώπους των διαφόρων σωματείων που ήταν εκεί, διότι πλέον δεν είναι συναγωνιστές, καθώς απ’ τον αγώνα έχουν πάει στον πόλεμο.
Με τον πόλεμο που δέχεται όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και όλα τα άλλα αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου, από τον Ο.Π.Α.Π. και γενικότερα από το στοίχημα και αυτό συμβαίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε: «Βλέπετε ότι ένα άθλημα κοντεύει να μείνει και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του τζόγου. Οι περισσότεροι Έλληνες μπορεί να ξέρουν ποιές ομάδες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Δανίας ή του Βελγίου, και να μην ξέρουν της Ελλάδας.
Όλες οι εκπομπές ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δεν τους αδικώ, όμως, γιατί από εκεί προέρχονται τα χρήματα, από το τζόγο και ο τζόγος τους κατευθύνει να προβάλλουν αυτό που τους τα φέρνει. Δεν είναι αυτή, όμως, αθλητική πολιτική. Και θα έλεγα πως σήμερα η αθλητική πολιτική στον τόπο, δυστυχώς, υλοποιείται και μάλλον εκπονείται από τον Ο.Π.Α.Π.. Όσοι έχουμε κάποιες καρέκλες θα πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε κάποια λύση και διέξοδο στα προβλήματα. Προσωπικά έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω άλλη λύση. Ξεκινάω με το ότι κάποτε είχαμε τα τοπικά πρωταθλήματα.
Όταν είπαμε να γίνει εθνικό το πρωτάθλημα άρχισαν οι γκρίνιες, για το τι θα γίνει ο Ατρόμητος Πειραιά και στην Αθήνα ο Αστέρας Εξαρχείων , καθώς και οι φίλαθλοί τους. Σήμερα βλέπω ότι και λόγω του μηδενισμού των αποστάσεων και του χρόνου που απαιτείται να μετακινηθούν, αλλά και λόγω των οικονομικών λόγων που το επιβάλλουν, πάμε σε υπερεθνικά πρωταθλήματα. Και δεν είναι θέμα αν εγώ θέλω να το σταματήσω ή να το κάνω.
Η φυσιολογική εξέλιξη και τα πράγματα οδηγούν εκεί. Είτε το θέλω είτε όχι, αυτό θα γίνει. Ο λόγος που γίνεται είναι για να κερδίσουν χρήματα οι ομάδες. Έχει εκδηλωθεί πολύ ενδιαφέρον από αυτούς που ασχολούνται με την αθλητική αγορά, παρόλο που ακόμη δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο.
Σχετικά με το πόσες ελληνικές ομάδες θα συμμετέχουν στη Μεσογειακή Λίγκα:Προς το παρόν γίνονται συζητήσεις. Στο τέλος του μήνα θα μπορούμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Εκτιμάται ότι θα παίζουν 3 με 4 ελληνικές ομάδες στη Μεσογειακή Λίγκα, εφόσον συγκεντρώνουν κάποιες προϋποθέσεις».
Φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στις αντιδράσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη: «Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Η δουλειά του κυρίου Οικονομίδη είναι να φτιάξει ένα καλό πρωτάθλημα. Ας ασχοληθεί με αυτό και όχι με το τι λέει ο κύριος Προεστός και ο κάθε κύριος Προεστός. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Και ο Προεστός άνθρωπος του μπάσκετ είναι. Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης, αλλά οι εξελίξεις το απαιτούν. Η πορεία προς το αύριο το απαιτεί. Δεν είναι δικό μου θέμα. Αν μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν θα υπήρχαν τέτοιες σκέψεις. Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Σερβία. Και από εκεί αρχίζει η πίεση».
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπήρχε ενδιαφέρον και για συμμετοχή Αραβικών κρατών στη Μεσογειακή Λίγκα: «Υπήρχε ένα ενδιαφέρον κάποιου οικονομικού κολοσσού, να δημιουργήσει στο Λίβανο μια σπουδαία ομάδα και ένα μεγάλο γήπεδο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι συζητήσεις, διότι εκεί υπάρχει μια αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της χώρας, από πλευράς εσωτερικής πολιτικής. Υπάρχει, εξάλλου και μία κίνηση από το Κατάρ».