Ψυχικό: Είπε «εις το επανιδείν» στον Νίκο Παπανικολάου

Για μία 12ετία η πορεία του Ψυχικού και του Νίκου Παπανικολάου ήταν συνυφασμένη. Από το καλοκαίρι του 2013, όταν και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα (με μία μικρή… παρένθεση την περίοδο 2017-2018), έως το καλοκαίρι του 2024 όταν και πήρε την απόφαση να τραβήξει έναν άλλο δρόμο. Με τον σύλλογο να μην στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία του αρχηγού, να τον ευχαριστεί για την προσφορά του και να του λέει «εις το επανιδείν» και όχι «αντίο»…

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Μετά από 12 χρόνια κοινής πορείας o Νικόλας Παπανικολάου, ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια, δεν θα αγωνίζεται μαζί μας.
Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΑΡΧΗΓΟ μας, για τα όσα προσέφερε στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.
Το καλοκαίρι του 2013 σε ηλικία 28 ετών ο Νίκος Παπανικολάου φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της ΑΕΨ και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι Νικόλας να γράψει τη δική του ιστορία με το Ψυχικό.
Πραγματικός αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο, διαθέτοντας τεράστια μπασκετική ευφυία και ηγετική προσωπικότητα, αποτέλεσε πρότυπο για όλους τους νέους αθλητές και φυσικά αυτά τα 12 χρόνια (με ένα μικρό διάλειμμα τη σεζόν 2017-18) ηγήθηκε των προσπαθειών της ομάδας μας, συνδυάζοντας την παρουσία του εδώ, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΑΕΨ.
Ωστόσο, οι νίκες, οι άνοδοι και τα προσωπικά ρεκόρ, αποτελούν μόνο ένα στοιχείο της προσφοράς του στο Ψυχικό καθώς όλα αυτά τα χρόνια το συναισθηματικό δέσιμο με τον Νίκο Παπανικολάου αντικατοπτρίζεται κυρίως μέσα από την αφοσίωσή του, την μεγάλη αγάπη του για την ομάδα, τις ευχάριστες, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε μαζί στην κοινή μας διαδρομή, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποτυπωθεί μέσα από ψυχρούς αριθμούς στατιστικών.
Νικόλα θα είσαι για πάντα ο Αρχηγός μας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, όσα χρώματα φανέλας και αν φορέσεις!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα όσα βιώσαμε μαζί, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα όσα προσέφερες στην ομάδα και σου ευχόμαστε υγεία σε σένα και την οικογένειά σου και κάθε επιτυχία σε ότι και αν κάνεις στη ζωή σου!
Το αντίο δεν ταιριάζει στη δική μας περίπτωση γιατί σίγουρα οι δρόμοι μας θα ξανανταμώσουν… Για αυτό, εις το επανιδείν ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, εις το επανιδείν ΑΡΧΗΓΕ!».