Η παιδική ομάδα μπάσκετ της Α.Ε. Πεντέλης νίκησε εκτός έδρας με ευρεία διαφορά την Ροδόπολη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 2ου ομίλου της Α2 κατηγορίας και συμπλήρωσε 22 νίκες σε 22 αγώνες του πρωταθλήματος. Πέτυχε το απόλυτο δηλαδή.
Μαζί με το Περιστέρι, η Α.Ε. Πεντέλης είναι οι δύο μόνες αήττητες ομάδες της ΕΣΚΑ σε σύνολο 48 συλλόγων στις Α1 και Α2 κατηγορίες, κατάφερε την άνοδο στην Α2 κατηγορία Α’ δυναμικότητας και πάει στα play offs με πολλές φιλοδοξίες.
Το εντυπωσιακό αυτό σταστιστικό επίτευγμα συνδυάστηκε με μια σταθερά ποιοτική απόδοση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της Α.Ε. Πεντέλης, με γρήγορο μπάσκετ, πιεστικές άμυνες και άριστες συνεργασίες μέσα στα παρκέ, απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται εδώ και τόσα χρόνια στην Πεντέλη.
Βέβαια δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι από την μια στιγμή στην άλλη, η ομάδα έμεινε χωρίς γήπεδο το περασμένο καλοκαίρι, όταν το μπασκετικό της «σπίτι» καταστράφηκε από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024. Παρόλα αυτά, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, κατέγραψε στο ενεργητικό της μια εκπληκτική πορεία, που την έφερε αήττητη στην κορυφή του ομίλου της.
Όλα τα τμήματα της Α.Ε. Πεντέλης, υπενθυμίζεται, φιλοξενούνται στο κλειστό του 2ου δημοτικού σχολείου της περιοχής, το οποίο μετατράπηκε σε μια «ζεστή» έδρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου της Νέας Πεντέλης που έχει αναλάβει πλήρως η εταιρεία ΤΕΡΝΑ.
Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η πρωταθλήτρια του ομίλου της ομάδα παίδων της Α.Ε. Πεντέλης ακολούθησε τα… χνάρια της ανδρικής (που πήγε ολοταχώς για την Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ), με αγωνιστικές επιδόσεις οι οποίες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους της.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Άρη Μανιάτη, έναν από τους κορυφαίους προπονητές στα τμήματα υποδομής, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου για την τεράστια προσπάθειά τους, σε όλα τα τμήματα. Και πρώτα από όλα, πολλά μπράβο στους ίδιους τους παίκτες!
*ΤΟ Πρόγραμμα Αγώνων Β’φασης ΠΑΙΔΩΝ Α2:
-Τρίτη 18/3 21:45 ΑΕΠ VS AO ΝΗΑΡ ΗΣΤ
-Παρασκευή 21/3 ΑΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ VS ΑΕΠ
-24/3 ή 26/3 ΑΕΠ – 1ος Α ΟΜΙΛ.Β’
Στη συνέχεια, όποιοι προχωρήσουν, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στις επόμενες φάσεις του παιδικού πρωταθλήματος της Αθήνας τους 4 πρώτους της Α1 κατηγορίας, Περιστέρι, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Πλάτωνα.