Πρωτέας Βούλας: Από την Ισπανία “ψώνισε” τον 1ο ξένο

Και το όνομα αυτού Ντέρικ Γουόκερ! Αυτός θα είναι ο 1ος Αμερικανός παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας τη σεζόν 2024-25.

Ο 26χρονος σέντερ αποφοίτησε το 2023 από το κολέγιο της Νεμπράσκα και την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στη LEB Gold, τη 2η κατηγορία της Ισπανίας με τη φανέλα της Καντάμπρια Τορελαβέγκα, έχοντας 4,8 πόντους και 3,2 ριμπάουντ σε 16,4 λεπτά κατά μέσο όρο.

Στο μεταξύ, ο νεοφώτιστος στην Elite League ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός Έλληνα ψηλού, του 26χρονου σέντερ Διονύση Τάταρη.

Αναλυτικά:

“O Πρωτέας Βούλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Derrick Walker (26 χρ, 2,06 μ.).

Ο 26χρονος center είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Nebraska (NCAA) όπου αγωνίστηκε από το 2019 έως το 2023, ενώ ξεκίνησε τη καριέρα του στο NCAA με την ομάδα του πανεπιστημίου του Tennessee. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της LEB Gold στην Ισπανία με την ομάδα της Grupo Alega Cantabria Torrelavega.

Καλωσορίζουμε τον Derrick στην οικογένεια του Πρωτέα και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες”.

—————————————————————————————————————————————

“O Πρωτέας Βούλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Διονύση Τάταρη (26 χρ, 2,05 μ.)

Ο Διονύσης αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στον Βίκο Ιωαννίνων (National League 1) μετρώντας 9.4 πόντους μ.ο., ενώ διαθέτει πλούσια εμπειρία στην Elite League έχοντας αγωνιστεί τις σεζόν 2019-20 & 2021-2022 με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και τη σεζόν 2022-23 με τον Ερμή Σχηματαρίου.

Τα τελευταία χρόνια έχει παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο μεταξύ άλλων με τον Άρη, τη Δάφνη Δαφνίου, τους Μαχητές Πεύκων, τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας U20 το 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης.
Καλωσορίζουμε τον <<Big Tata>> στην οικογένεια του Πρωτέα και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες”.