Προμηθέας 2014: Ανακοίνωσε Ιλιτς και Χριστόπουλο

Τον 1ο σκόρερ της περσινής National League 2 έκανε δικό του ο Προμηθέας 2014, ενόψει του παρθενικού ταξιδιού του στην τέως Β’ Εθνική.

Ο λόγος για τον Λούκα Ιλιτς, τον 22χρονο γκαρντ (2002, 1.92) που πέτυχε 449 πόντους τη σεζόν 2023-24 στον 1ο όμιλο της National League 2, κατακτώντας την 1η θέση σε όλο το πρωτάθλημα.

Ο νεοφώτιστος στη National League 1 Προμηθέας 2014 απέκτησε επίσης τον Ηλία Χριστόπουλο, ο οποίος έπαιξε τα τελευταία δύο χρόνια στον Αίολο Αγυιάς. Τη σεζόν 2023-24 σημείωσε συνολικά (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) 68 πόντους σε 23 αγώνες στο 2ο όμιλο της National League 1.

Αναλυτικά:

“Ο Οργανισμός του Προμηθέα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Λούκα Ίλιτς, ο οποίος έρχεται στην Πάτρα για να ενισχύσει τις προσπάθειες του νεοφώτιστου Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της National League 1.

Ο Λούκα Ίλιτς γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 2002. Έχει καταγωγή από την Σερβία, βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά και αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος πέρυσι ξεχώρισε στο πρωτάθλημα της National League 2, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Δόξας Πύρρου Άρτας, όντας ο καλύτερος παίκτης των Ηπειρωτών στο πρωτάθλημα. Έχει παίξει ακόμα σε ομάδες της πατρίδας του, με τελευταίο σταθμό την Μπόρατς, τη σεζόν 2022-23.

Καλωσορίζουμε τον Λούκα Ίλιτς στη μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε να εκπληρώσει όλους τους στόχους του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο”.

—————————————————————————————————————————————

“Ο Οργανισμός του Προμηθέα, με χαρά ανακοινώνει την επιστροφή του Ηλία Χριστόπουλου, ενός δικού μας παιδιού, που έρχεται για να ενισχύσει τις προσπάθειες του Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της National League 1.

Ο Ηλίας Χριστόπουλος γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2003. Έχει ύψος 2,03 και αγωνίζεται ως Power Forward. Πρόκειται για ένα παιδί που ανδρώθηκε στα αγωνιστικά τμήματα του Προμηθέα, αγωνιζόμενος με τις ομάδες του ”ΝΟΥΣ” τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια, σε ηλικία 18 ετών παραχωρήθηκε δανεικός στον Ήφαιστο/ Αχιλλέα, με τον νεαρό να παίρνει το… βάπτισμα του πυρός στη Γ’ Εθνική, ενώ ακολούθησαν δύο χρονιές δανεισμού στον Αίολο Αγυιάς, με τον οποίο αγωνίστηκε στη National League 1.

Υποδεχόμαστε τον Ηλία Χριστόπουλο ξανά πίσω στη μεγάλη μπασκετική οικογένεια του Προμηθέα και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο”.