Προτροπές προς την ηγεσία της ΕΟΚ και κυρίως στον πρόεδρό της Βαγγέλη Λιόλιο, να ζητήσουν τη συμπαράσταση τεχνοκρατών και να τολμήσουν αλλαγές, που θα επιτρέψουν στο ελληνικό μπάσκετ να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα προς τα εμπρός, απεύθυνε ο διοικητικός παράγοντας Δημήτρης Αγγελόπουλος. Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΡΟΝ, που έχει αναλάβει και ρόλο υπευθύνου χορηγιών στο Μίλωνα, με αφορμή πρόσφατη παρουσία του σε αγώνα του Ίκαρου Καλλιθέας, εξέθεσε τις απόψεις του – μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης – τονίζοντας ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα προστατεύουν τους νέους αθλητές, δεν θα τους απογοητεύουν και πολύ περισσότερο θα πρέπει ν’ αναζητηθούν και να δοθούν κίνητρα προς τα σωματεία, ώστε να «πιστέψουν» και να δώσουν χώρο στους νέους παίκτες.
Αναλυτική η τοποθέτηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου αναφέρει: «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είμαι ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποτε είχα ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του Ικάρου Καλλιθέας, όμως τα τελευταία χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί και πλέον εδώ και κάποια χρόνια έχω αποχωρήσει και δεν έχω κάποια εμπλοκή με τον εν λόγω σύλλογο. Ως φίλαθλος και μόνο με αυτή την ιδιότητα (!) για δεύτερη φορά φέτος αποφάσισα να παρακολουθήσω έναν αγώνα της πρώην ομάδας που υπήρξα ηγετικό μέλος της. Κόντρα στην ομάδα του Πικερμίου ήταν μία διαιτητική τριάδα που ηγείτο και ένας διαιτητής αξιολογημένος Α’ Εθνικής. Μετά από αυτόν τον αγώνα, ωστόσο, έχω να κάνω την παρακάτω παρατήρηση αθλητική και παράλληλα… πολιτική.
Σε πρώτη φάση θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον κύριο Βαγγέλη Λιόλιο για τις τεράστιες καινοτομίες που έχει φέρει σχεδόν σε όλους τους τομείς του αθλήματος αλλά κυρίως για το rising star και τις μικρές ηλικίες. Όμως, Πρόεδρε, αν αυτές οι καινοτομίες δεν συνδυαστούν με γενναίες αποφάσεις κι αλλαγές προσώπων στη διοίκηση, τους προπονητές των αναπτυξιακών, των διαιτητών, και γενικότερα προσώπων του γενικότερου αναπτυξιακού συστήματος, δυστυχώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Πρέπει άμεσα να δώσεις σε όλα αυτά βαρύτητα και ειδικά στη διαιτησία πάνω στην ανάπτυξη! Στον αγώνα του Ικάρου με το Πικέρμι είδα μία ομάδα που έσφυζε υγεία με αθλητές 19-20 χρονών να αντιμετωπίζει μία ομάδα με αθλητές προχωρημένης ηλικίας με τους διαιτητές να τους επιβραβεύει και να τους προστατεύει με όποιον τρόπο μπορούσε. Χρειάζονται αλλαγές σε όλους αυτούς τους τομείς υπέρ της ανάπτυξης και των νέων αθλητών. Ως ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρούμε τρόπους να προστατεύουμε τους νέους αθλητές και να μην τους απογοητεύουμε. Επιβάλλεται σε όλες τις ομάδες που δίνουν χρόνο και χώρο στους νέους παίκτες, να τους δείχνουμε σεβασμό και να κάνουμε τα πάντα ώστε οι νέοι παίκτες να αναπτύσσονται κι όχι να τιμωρούνται γιατί απλά είναι… μικροί και δεν θα γκρινιάξουν!
Για να βοηθήσω να γίνει κατανοητό αυτό που εννοώ θα προσπαθήσω να το συσχετίσω με ένα πολιτικό γεγονός. Ο κ. Πιερρακάκης όντας στο υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης έφερε τεράστιες αλλαγές και καινοτομίες πάνω στο κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρας, όμως όπως και στο μπάσκετ το τελικό αποτέλεσμα δεν συμβαδίζει με τις φιλοδοξίες που υπάρχουν. Όπως φάνηκε στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα αν παράλληλα δεν αλλάξει η δημόσια διοίκηση και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα υποστηρίξουν την αυτοματοποίηση. Όπως φαίενται ΕΟΚ και Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης συμβαδίζουν και παρά τις κατά γενική ομολογία σοβαρές και καινοτόμες ιδέες δυσκολεύονται να επιτύχουν ουσιαστικά που είναι και το ζητούμενο. Ζητείστε τη συμπαράσταση τεχνοκρατών και τολμήστε την αλλαγή. Σας έχει ανάγκη και το μπάσκετ και η διακυβέρνηση της χώρας!».