Ο ΓΣ Κύμης μετά και το πέρασμα της 4ης αγωνιστικής, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα. Η επιτυχία δεν μοιάζει τυχαία, καθώς όπως αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις του Βασίλη Μπρατσιάκου, στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ, υπάρχει πλάνο, το οποίο τηρείται και κυρίως υπάρχει μεράκι για την ομάδα και το μπάσκετ γενικότερα. Από τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και γεμίζει το μικρό, αλλά φιλόξενο γήπεδο. Αφορμή άλλωστε για τη συζήτηση δεν ήταν μόνο το αήττητο, αλλά και κάτι σπάνιο: Η ανακοίνωση εντός αντιπάλου, του Ιωνικού Νίκαιας, για την άψογη φιλοξενία της οποίας έτυχαν στην Εύβοια.
-Να αρχίσουμε από αυτή την ανακοίνωση του Ιωνικού; Δεν το βλέπουμε συχνά, ειδικά από μια ομάδα που έχει ηττηθεί.
«Νομίζω ότι σε τέτοιες δύσκολες εποχές που ζούμε για τη χώρα δεν περισσεύει χώρος για αντιπαλότητες. Με τον Ιωνικό έγινε ένα τρομερό παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο, με εναλλαγές στο σκορ, μεγάλη ένταση, σκληρό μπάσκετ, αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια με τον κόσμο να χειροκροτεί στο τέλος και τις δύο ομάδες. Άλλωστε στο γήπεδό μας είναι οικεία εικόνα. Με το που τελειώνει ένα παιχνίδι, είτε η ομάδα μας χάσει, είτε νικήσει, όλοι είναι όρθιοι και χειροκροτούν και την αντίπαλη ομάδα. Ίσως είναι και ένα μάθημα για όλους. Έχουμε ξεχάσει ότι μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και ότι θα πρέπει όλοι να το χαιρόμαστε».
-Εσείς αυτή τη στιγμή έχετε και ένα λόγο παραπάνω να το χαιρόσαστε, καθώς έχετε κάνει το 4-0. Είναι αυτό που είχατε σχεδιάσει;
«Έχει γίνει μια προεργασία μαζί με τον πρόεδρο, τον κ. Θεοδώρου τα τελευταία χρόνια. Είχαμε ένα πλάνο πενταετίας, το οποίο φτιάξαμε όταν η ομάδα βρισκόταν στην Α’ κατηγορία του τοπικού. Είχαμε πει ότι θέλουμε η ομάδα να ανεβαίνει μια κατηγορία κάθε χρόνο. Και μέχρι στιγμής το πλάνο τηρείται ευλαβικά. Για να λειτουργήσει αγωνιζόμαστε καθημερινά πολύ σκληρά, νυχθημερόν, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο παρκέ».
-Είναι σημαντικό για εσάς προσωπικά που είστε από την Εύβοια να γίνεται όλη αυτή η δουλειά σε μια ομάδα του τόπου σας με την ευρεία έννοια;
«Είμαι Χαλκιδαίος, έχω Ακαδημία στην οποία «φοιτούν» 150 παιδιά και υπάρχουν κι άλλες ακαδημίες μπάσκετ, κι άλλες εστίες, καθώς θέλουμε να αναστήσουμε το μπάσκετ στην περιοχή μας. Είναι ευλογία που η οικογένεια Θεοδώρου θέλησε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Μας τα παρέχει όλα, μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε σε αυτό που αγαπάμε και να παρουσιάσουμε το έργο μας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Πιστεύω ότι ο ΓΣ Κύμης έχει να δώσει πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ. Και δεν στεκόμαστε στις τέσσερις φετινές νίκες. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι σπουδαίο. Γι’ αυτό κρατάμε το κεφάλι χαμηλά και ψάχνουμε να βρούμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι».
-Στην ομάδα γίνεται ένα πάντρεμα έμπειρων παικτών όπως ο Κολώκας, ο Κακιούζης, ο Γκιζογιάννης, ο Σιαμανδούρας για παράδειγμα και νέων παιδιών. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν και οι δύο αυτοί «πόλοι» σε μια ομάδα;
«Είναι πολύ σημαντικό. Μας ενδιέφερε να έχουμε καλούς παίκτες, αλλά και καλούς χαρακτήρες στο ρόστερ. Μας ενδιέφερε να υπάρχουν παιδιά που τους αρέσει να δουλεύουν στο παρκέ, γιατί είναι δύσκολο να βρεις αθλητές που αγαπούν την πολύωρη προπόνηση και την πίεση. Θέλαμε να φέρουμε στην ομάδα παιδιά που θα μας βοηθήσουν, αλλά και θα τα βοηθήσουμε. Παίζουμε με 12 παίκτες. Παρά το ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ έστω και με ελάχιστη συμμετοχή των παιδιών κάτω των 20 είμαστε καλυμμένοι, εμείς προσπαθούμε να δώσουμε ουσιαστικό χρόνο σε αυτούς τους αθλητές. Αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός, αλλά και η παραγωγή. Ο Σκουλούδης έχει παίξει καταλυτικό ρόλο μέχρι στιγμής, όπως και ο Ερεβμπενάζιε, ο οποίος από τα εφηβικά του Παναθηναϊκού, βρίσκει ρόλο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Κάτι που δεν είναι και εύκολο. Η προσαρμογή παιδιών όπως αυτά πρέπει να γίνεται σιγά-σιγά ώστε να μην τα… τρομάξουμε».
-Τι σημασία δίνετε στις ακαδημίες;
«Μεγάλη! Ειδικά από φέτος που βρήκαμε περισσότερο χρόνο στο γήπεδο. Στον ΓΣ Κύμης αυτή τη στιγμή στην παιδική ομάδα έχουμε 60 παιδιά και φέτος είναι πιο άνετα τα πράγματα, καθώς και ώρες πήραμε περισσότερες στο «Ν. Μαρίνος», αλλά και το γήπεδο φτιάχτηκε με τη βοήθεια του προέδρου Αλέξανδρου Θεοδώρου, που είναι και αντιδήμαρχος. Στόχος μας είναι να οργανωθούμε ακόμη καλύτερα στο κομμάτι αυτό, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή. Θεωρώ ότι αληθινή επιτυχία θα είναι να δούμε να παίζουν σε υψηλό επίπεδο Κουμιώτες αθλητές».
-Αυτό είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Ο στόχος σας για το φετινό πρωτάθλημα;
«Να ακολουθήσουμε το πλάνο για μία ακόμη χρονιά. Να κατακτήσουμε την άνοδο. Θα ήταν απρέπεια να μην είναι αυτός ο στόχος, όταν όλα τα προβλήματα είναι λυμένα από τη διοίκηση, όταν έχεις το ρόστερ που επιθυμείς να έχεις. Νομίζω ότι από εκεί και πέρα χρειάζεται μόνο η σκληρή δουλειά και να είμαστε υγιείς για να πετύχουμε και φέτος αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο».
-Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου και η παρουσία του σε όλη αυτή την προσπάθεια;
«Αυτό που γίνεται με τον κόσμο είναι εκπληκτικό. Και όχι μόνο εντός έδρας που γεμίζει το γήπεδο. Είναι σημαντικό για εμάς ότι μας ακολουθούν και εκτός έδρας. Το λιγότερο 100 φίλαθλοι θα είναι μαζί μας. Πέρυσι, είχαμε 70 άτομα δίπλα μας στους αγώνες με τον Εργοτέλη, τον Ηρόδοτο ή στη Χίο. Είναι ο έκτος παίκτης μας χωρίς αμφιβολία».
-Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που θα σας ρωτούσε γιατί να παρακολουθήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;
«Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα όλα τα χρόνια που παρακολουθώ και φέτος είναι από τα πιο δυνατά. Αγωνίζονται πολλοί καλοί παίκτες. Υπάρχει ποιότητα αγωνιστικά και υπάρχουν και πραγματικά καλοί προπονητές στην κατηγορία. Θεωρώ ότι το επίπεδο είναι τόσο υψηλό φέτος που κάποιες ομάδες θα μπορούσαν με την προσθήκη κάποιων ξένων να έχουν αξιοπρεπή πορεία και στην Α1 Ανδρών. Είναι ένα θεαματικά πρωτάθλημα και ελάχιστες είναι οι αναμετρήσεις που δεν κρίνονται ή που δεν θα κριθούν σε μικρές διαφορές. Όλες οι αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες και αυτό το κάνει δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά και πραγματικά ενδιαφέρον».