Μάνταλος: «Οπως λειτουργούμε, μπορούμε να παραμείνουμε αξιοπρεπώς για κάποια χρόνια στην Α2»

Τα τελευταία χρόνια η ΝΕΜ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο για τις μεταγραφικές της κινήσεις, όσο και τις αγωνιστικές της επιδόσεις. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, είναι ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μάνταλος, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι από όταν η Μεγαρίδα αγωνιζόταν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. 

Στο φετινό πρωτάθλημα, η ΝΕΜ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας -σε ισοβαθμία με το Αιγάλεω- και λίγο πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Μάνταλος παραχώρησε μία αφοπλιστική συνέντευξη στο “Zone Press”, μιλώντας για όλους και για όλα. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αλλαγές που επέφερε η πανδημία, την πορεία της ομάδας του σε έναν από τους πιο δυνατούς Ομίλους των τελευταίων χρόνων, το γηπεδικό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει  την αναγκαιότητα της επιστροφής του θεσμού του Final-4 στο Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ. Τέλος, αναφέρει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η «φλόγα» δεν θα έχει ταβάνι και θα συνεχίσει να καίει εκθαμβωτικά μέσα στα επόμενα πολλά χρόνια…

-Μπάσκετ σε χρόνια πανδημίας. Πως αντιμετωπίζεις αυτή τη νέα πραγματικότητα και πως αισθάνεσαι για τον πρώτο γύρο, ο οποίος διεξάχθηκε κανονικά, και ποια η γνώμη σου για την διακοπή που έθεσε η ΕΟΚ;

«Αρχικά θεωρώ ότι η διακοπή ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων είχε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Το γεγονός ότι θα επανέλθουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ακριβώς μετά από διάλειμμα δύο εβδομάδων, όπως δηλαδή είχε προγραμματιστεί, συναινεί και αυτό θετικά. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πανδημία εισήγαγε μια νέα προπονητική πραγματικότητα, που μετέβαλε ακόμη και τις επικρατούσες έως σήμερα προπονητικές παραμέτρους. Πλέον οι όροι αποθεραπεία, αποκατάσταση, σταδιακή επιβάρυνση απέκτησαν ιδιαίτερη βαρύτητα και όσοι εκπονούμε προγράμματα εκγύμνασης τους λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας. Επίσης, το medical and physio staff σε μια ομάδα έγινε αναγκαιότητα, όπως και η άμεση και στενή συνεργασία του με το coaching staff. Υποθέτω ότι τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν ο ιός θα συνεχίζει να παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των ομάδων όσο και στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων. Το γεγονός πάντως ότι, ακόμη και υπό προϋποθέσεις αλλά και με την δέουσα προσαρμογή, βρεθήκαμε στα γήπεδα είναι ευεργετικό όχι μόνο για εμάς αλλά και για την κοινωνία γενικότερα».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο “Zone Press”