Κοψαύτης: «Θέμα χρόνου να βρούμε το ρυθμό μας»

kopsaftis_giorgosΟ Αρκαδικός έκανε μία σημαντική νίκη απέναντι στον Φίλιππο και ο Γιώργος Κοψαύτης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τη νίκη της ομάδας του την οποία και αφιερώνει στον Μπάμπη Αλεξόπουλο, για το έξτρα κίνητρο που υπήρχε και φυσικά το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

«Καταρχάς η νίκη αυτή θα έχει διπλό αντίκτυπο γιατί την αφιερώνουμε στον coach Μπάμπη Αλεξόπουλο, ο οποίος πέρασε ένα πρόβλημα με το πόδι του. Είχε ένα ατύχημα, οπότε είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο, για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Εύχομαι γρήγορα να περάσει τον τραυματισμό του και να γυρίσει εκεί που ανήκει στον πάγκο δηλαδή.

Από εκεί και πέρα είχαμε χάσει ένα δικό μας παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο σουτ. Ήμασταν πολύ στενοχωρημένοι από αυτή την εξέλιξη και ξέραμε ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι.

Στην αρχή ξεκινήσαμε πολύ νωθρά το παιχνίδι. Δεν είχαμε την κατάλληλη ενέργεια, το πάθος και αυτό είχε ως αντίκτυπο να ήταν ντέρμπι το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε με τον προπονητή, είδαμε τα προβλήματα, σφίξαμε την άμυνα μας, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό.

Θέλαμε πάρα πολύ να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια, πήραμε τα ριμπάουντ, τα οποία ήταν η αχίλλειος φτέρνα στο προηγούμενο ματς, όσον αφορά το τελευταίο ριμπάουντ. Γενικότερα στα ριμπάουντ εμείς τα πάμε καλά και κερδίσαμε σχετικά εύκολα το παιχνίδι.

Νομίζω ότι ξεπεράσαμε το ψυχολογικό σοκ με τον Ηρακλή. Ήταν θέμα χρόνου να βρούμε τον ρυθμό μας. Επίσης επέστρεψε και ο Γκόβας, ο οποίος έδωσε και αυτός τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Βοήθησε στις αλλαγές από τον πάγκο, οπότε είχαμε περισσότερες ανάσες και ήταν λογικό να βρούμε κάποια στιγμή τα πατήματα μας μέσα στο γήπεδο.

Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο φέτος. Εμείς όμως ποντάρουμε στην νεανικότητα και προσπαθούμε για το καλύτερο. Δουλειά στην προπόνηση και σκληρή προπόνηση που κάνουμε καθημερινά. Ο coach Καστρίτης γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, τι παίκτες έχει και τους εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Μπορεί να έχουμε κάποιες αδυναμίες, αλλά τις καλύπτουμε σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τώρα έχουμε ρεπό, θα κάτσουμε να δουλέψουμε, σε αυτές τις 15 ημέρες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ματς γιατί η ΑΕΚ είναι πρώτη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Ποντάρουν στο ότι θα είναι ένα εύκολο ματς για αυτούς, απλά αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε κοντά στο σκορ τουλάχιστον, ώστε να τους αγχώσει αυτό, μπορεί στο τέλος να κερδίσουμε και να… κλέψουμε και το ματς»