Άλλες δύο μεταγραφικές κινήσεις ολοκλήρωσε ο Κάδμος Θήβας, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από οκτώ χρόνια στη National League 2.

Ο Κάδμος πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Μάνο Παρμενίδη από τη Μυτιλήνη και τον Γιώργο Μπακέα από το ΝΕΟΛ.

Νωρίτερα η ομάδα του Αποστόλη Αναστασίου είχε αποκτήσει τους Παναγιώτη Νικολακόπουλο, Μιχάλη Μπότση, ενώ ανανέωσε τους Γιάννη Γκρινιάρη, Αλέξη Πανταζή, Γιώργο Πολιτόπουλο, Δημήτρη Δουρούκη, Δημήτρη Σταθόπουλο και Σταμάτη Καζάνα.

Αναλυτικά:

“Η ομάδα της ΕΣ Κάδμου απέκτησε τον Μάνο Παρμενίδη, μια προσθήκη που δείχνει την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της National League 2.

Ο Μάνος είναι 22 χρονών με ύψος 1,86 , καταγωγή έχει από τη Χαλκίδα, έχει αγωνιστεί στην ΑΕΕΠ Χαλκίδας σε παιδικό εφηβικό και αντρικό από το 2015 έως το 2018. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Χίο λόγω σπουδών για 4 χρόνια όπου έπαιξε στους ΦΟ Βροντάδου (Πρωταθλητής Β. Αιγαιου, Άνοδος Γ´Εθνική) και Όμηρο Καλλιμασιάς. Την σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ με την ΑΓΕΧ ενώ πέρσι μετακόμισε στην Μυτιλήνη συνδυάζοντας μπάσκετ και στρατό.

Του ευχόμαστε να έχει μια μπασκετική χρονιά με υγεία και επιτυχίες.

Οι δηλώσεις του Μάνου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην ιστορική ομάδα του Κάδμου στο φετινό ταξίδι στην Γ´Eθνική κατηγορία. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»”.

—————————————————————————————————————————————

“Η Διοίκηση της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ με σταθερά και μεθοδικά βήματα χτίζει το roster της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον ταλαντούχο καλαθοσφαιριστή Γιώργο Μπακέα, όπου με την εμπειρία και την ποιότητά του, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει κομβικό παίκτη για την ομάδα μας στη νέα πρόκληση του πρωταθλήματος της National League 2.

Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1997, έχει ύψος 2,00μ και αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΚΑΟ Κορίνθου και το 2016-2017 πανηγύρισε την άνοδο στη Β Εθνική κατηγορία. Ακολούθησαν δύο χρονιές στο ΓΣ Αμαρουσίου όπου την τελευταία χρόνια πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 Εθνική. Το 2020-2022 ήταν στον Ερμή Σχηματαρίου (άνοδος Α2 εθνική). Το 2022-2023 αγωνιζόταν στην Πεύκη (Β Εθνική) και στο δεύτερο μισό στον Έσπερο Λαμίας (άνοδος Α2 Εθνική). Την σεζόν 2023-2024 αγωνίστηκε με την φανέλα της ΝΕΟΛ.

Γιώργο, σου ευχόμαστε υγεία, πολλές επιτυχίες και να πετύχουμε μαζί όλους τους στόχους μας!

Οι δηλώσεις του Μπακέα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος θα αγωνιστώ στην ομάδα του Κάδμου. Πρόκειται για ένα σωματείο που λειτουργεί υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ το προπονητή και τη διοίκηση για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Εύχομαι να έχουμε πάνω από όλα υγεία και είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας»”.