Η αδράνεια στα πρωταθλήματα πλην της Basket League συνεχίζεται και αρκετές είναι οι απόψεις της επανέναρξης των πρωταθλημάτων έχουν αρχίσει να ακούγονται, ενώ υπάρχουν και εκείνες που κάνουν λόγο για οριστική διακοπή.
Ο διοικητικός της ΕΣΚΑΘ και της FIBA, ο Άρης Ζώης παραχώρησε συνέντευξη στο «Magnesiasports» για όλα τα θέματα που απασχολούν , ενώ παρουσίασε αναλυτικά τα σχέδια για την ΕΣΚΑΘ, τα οποία έχουν μείνει… πίσω λόγω κορωνοϊού, αλλά η υλοποίησή τους θα συνεχιστεί με την πρώτη ευκαιρία.
-Έχουμε λοιπόν κε Ζώη, την επιστολή εκατοντάδων αθλητών που ζητούν επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά και τη διχογνωμία μεταξύ παραγόντων για το αν θα πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα…
«Αν ξεκινήσουμε από την κορυφή, θα δούμε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στη FIBA. Το βασικό είναι ότι το μπάσκετ και ο Αθλητισμός γενικά κάπου πρέπει να υπάρχουν και δεν μπορούν να σβήσουν από τον χάρτη. Όταν βλέπουμε αγώνες να γίνονται έχουμε μηνύματα αισιοδοξίας. Από την άλλη το να μπορέσει κανείς να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται προϋποθέτει τεράστια έξοδα. Κάναμε στην Κρήτη τη «φούσκα» των Εθνικών Γυναικών και τα περισσότερα έξοδα ήταν για τα τεστ, ενώ τα μέτρα ασφαλείας αφορούσαν όλον τον κόσμο, πέρα από τους αθλητές και τους παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσεις να προχωρήσεις απαιτούνται τεράστιες δαπάνες, κάτι που δύσκολα μπορεί να γίνει σε χαμηλότερες κατηγορίες. Προσωπική άποψη είναι ότι ευχαρίστως σ’ αυτήν τη φάση να συζητήσουμε για την Α2 Εθνική Ανδρών και την Α1 Εθνική Γυναικών. Έχω την εντύπωση ότι χρήματα μπορούν να βρεθούν. Από την άλλη έχουμε την Κυβέρνηση και τις αποφάσεις της με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Ορθώς θεωρώ ότι απάντησε η Ομοσπονδία ότι αν δώσει την έγκρισή της η κυβέρνηση ευχαρίστως να εξετάσουμε το τι μπορεί να γίνει. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτές τις δύο κατηγορίες θα μπορούσαν να αγωνιστούν υπό κάποιες συνθήκες».
-Να συνεχιστούν ως έχουν;
«Μην ξεχνάμε ότι τα πρωταθλήματα δεν γίνονται απαραιτήτως με αγώνες εντός-εκτός έδρας. Το BCL άλλαξε μορφή για παράδειγμα, οπότε περιορίζουμε τους αγώνες, αφού το σημαντικό είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Το πώς θα προκύψει ο πρωταθλητής, με πόσους αγώνες δηλαδή μοιάζει δευτερεύον. Δεν είναι βέβαια δυνατόν μόνο το ποδόσφαιρο να είναι πανταχού παρόν και το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα να μην υπάρχουν καθόλου. Από την άλλη, το να παίζουν μόνο οι μεγάλες κατηγορίες από το να φτάσουμε στη γενίκευση των πρωταθλημάτων, εκείνο νομίζω ότι είναι θέμα κυβέρνησης.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Magnesiasports…