Δ. Ασλανίδης: «Στη Μελίκη θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για τα “θέλω” και τις φιλοδοξίες των παιδιών»

Η νίκη του ΓΑΣ Μελίκη επί του Γ.Σ. Αλμυρού, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της National League 2 ήταν σημαντική, καθώς δίνει την ώθηση για τον πρωταρχικό στόχο που έχουν θέσει στον σύλλογο. Την εξάδα, όπως τόνισε ο προπονητής των νικητών, Δάνης Ασλανίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη, επισημαίνοντας ότι εάν επιτευχθεί ο στόχος αυτός τότε «… θα μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για τα “θέλω” και τις φιλοδοξίες των παιδιών. Τα “θέλω” μας θα βγουν μαζί με τα “θέλω” της ομάδας».

Για την ανατροπή τους επί του Αλμυρού απ’ το -14: «Εγώ ξέρω την ομάδα, ξέρω με τι χαρακτήρες έχω να κάνω και είπα μερικά πράγματα στα παιδιά. Βέβαια, η ποιότητα του αντιπάλου δε μάς έδινε και πολλά περιθώρια, αλλά εκείνη τη στιγμή είπαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω όλοι και τελικά μάς βγήκε».

Για το πού οφείλεται αυτή η ανατροπή: «Όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ και ξέρουν πώς μπορεί να γίνει μια ανατροπή απέναντι σε έναν ποιοτικότατο αντίπαλο, με έμπειρους παίκτες, ξέρουν ότι πρέπει να συμβούν 2-3 πράγματα ταυτόχρονα. Το πρώτο είναι να παίξεις πολύ καλή άμυνα, γιατί αλλιώς δε γυρίζει το ματς, το δεύτερο είναι να βάλεις τα τρίποντα και το τρίτο είναι να συμβούν μερικοί άλλοι μικροί παράγοντες, που συνέβησαν. Επίσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο ο τραυματισμός του Λάππα, ο οποίος αποσυντόνισε την ομάδα του Αλμυρού. Επειδή ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ποιοτικότατος, «διαβάζει» το παιχνίδι και ήταν και επιδραστικός στο ματς, μάς έδωσε μια ώθηση. Η ομάδα μου έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά. Βρήκαμε ψυχικά αποθέματα, ήμασταν όλοι ενωμένοι απ’ την αρχή μέχρι το τέλος και γι’ αυτό έγινε ό,τι έγινε».

Για τον φετινό τους στόχους: «Προσπαθήσαμε απ’ την αρχή της μεταγραφικής περιόδου και με δεδομένο ότι κάποια παιδιά απ’ την περσινή ομάδα θ’ αποχωρούσαν, να βρούμε παιδιά που θα έχουν τρία χαρακτηριστικά. Πρώτον να είναι πολύ συνεργάσιμοι, δεύτερον να έχουν πολύ μεγάλη “δίψα” για διάκριση και τρίτον να είναι παιδιά με “φρεσκάδα” στα πόδια τους. Αυτό το πετύχαμε κατά 70%, έχουμε και παίκτες σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά φροντίσαμε να έχουμε συνεργάσιμα παιδιά και με μεγάλη εμπειρία, που να λειτουργούν ως προπονητές μες στο γήπεδο. Αυτό δε δούλεψε στην αρχή, θέλαμε λίγο χρόνο, είχαμε τραυματισμούς, όμως τώρα που έχουν γυρίσει σχεδόν όλοι, πιστεύω ότι έχουμε “δέσει”. Έχουμε φοβερά αποδυτήρια, είμαστε όλοι ενωμένοι, έχω πάρα πολύ ακούς χαρακτήρες και πιστεύω θα πάμε πολύ καλά. Στόχος μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την κατηγορία και να μπορέσουμε να μπούμε στη εξάδα για να κάνουμε κάτι παραπάνω για τα “θέλω” και τις φιλοδοξίες των παιδιών. Τα “θέλω” μας θα βγουν μαζί με τα “θέλω” της ομάδας».

Για το θέμα που αντιμετωπίζουν με το γήπεδο, που δεν τούς επιτρέπει την παρουσία θεατών στα ματς: «Απ’ όσο έχω μάθει μέχρι στιγμής, λείπει ένα πολύ τυπικό χαρτί για να λυθεί το θέμα, γιατί η πυροσβεστική ζήτησε υπεύθυνη δήλωση. Όλα ξεκίνησαν όταν έστειλε το γράμμα η Ομοσπονδία για την πυρασφάλεια των κτηρίων. Η πυρασφάλεια του γηπέδου μας είχε λήξει, η ομάδα ενδιαφέρθηκε απ’ την αρχή, όμως ο δήμος Αλεξάνδρειας καθυστέρησε σε ορισμένα πράγματα και κωλυσιεργούσε χωρίς να υπάρχει λόγος. Πέρασε ο καιρός και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αυτό δεν είναι θέμα μόνο του μπάσκετ, είναι θέμα των γυμναστηρίων σε όλη την Ελλάδα. Το γήπεδό μας δημιουργήθηκε το 2005 και από τότε δεν έχουν γίνει απ’ τον δήμο κάποια έργα που να είναι προς τη συντήρησή του, πέρα από κάποια αυτονόητα. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν. Το κυλικείο και ο χώρος υποδοχής απ’ όπου μπαίνουν οι θεατές είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με υγρασίες οι οποίες περνούν και πεσμένους σοβάδες. Εκτός απ’ την πυρασφάλεια που έληξε και είναι θέμα τυπικό, έχει να κάνει και με τη συντήρηση του κτηρίου που έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Έχουμε ένα γήπεδο που είναι «στολίδι» και απ’ τη μέσα πλευρά που είναι θέμα δικό μας το κρατάμε σε ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο. Από ‘κει και πέρα, δε μπορούμε σαν σύλλογος να βάλουμε 10 χιλιάρικα για να το φτιάξουμε».