Είθισται πριν τους αγώνες οι προπονητές ν’ αναλύουν τον επικείμενο αντίπαλο μέσω προβολής βίντεο. Αυτή τη διαδικασία αποφάσισαν στον Αίαντα Ευόσμου να μην την ακολουθήσουν πριν το ματς με το Μαρούσι κι όπως αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης Γιώργος Ζαφειρούδης “… παίξαμε για ‘μας κι έτσι βγήκε”! Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη στην οποία αναφέρθηκε τόσο στη νίκη επί του Αμαρουσίου, όσο και για την συνέχεια.
Για τη νίκη επί του Αμαρουσίου: «Ακολουθήσαμε μια τελείως διαφορετική πορεία αυτήν την εβδομάδα. Δεν είδαμε βίντεο, δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τον αντίπαλο, είπαμε να παίξουμε για ‘μας κι έτσι βγήκε. Μπήκαμε μέσα να κάνουμε τα δικά μας πράγματα για να φύγουμε απ’ αυτό το πράγμα που είχε θολώσει λίγο το μυαλό μας. Η εμφάνιση στον Παπάγο, σ’ ένα ματς που χάναμε 20 πόντους και ο αντίπαλος σούταρε μόνο 5 βολές, δηλαδή δεν τους ακουμπήσαμε καθόλου, μας ενόχλησε και κάτι έπρεπε να κάνουμε. Αυτή ήταν η επιλογή μου και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε που δεν ασχοληθήκαμε με το Μαρούσι».
Για το σημείο-«κλειδί» της νίκης: «Η ένταση. Ήμασταν στο 100% στα κομμάτια της διάθεσης, δεν ασχοληθήκαμε πολύ με τακτικά κομμάτια. Όταν έχεις 100% διάθεση, τα τακτικά κομμάτια έρχονται μόνα τους».
Για το ότι η ομάδα του παλεύει όλα τα παιχνίδια: «Απ’ τα 6 παιχνίδια που είμαι εγώ προπονητής στον Αίαντα, στα 5 η ομάδα προσπάθησε. Ζήσαμε και στιγμές περίεργες, δηλαδή το ματς που χάσαμε στη ΦΕΑ, όπου ήμασταν 7 πόντους μπροστά στα 45”, το οποίο ήταν ένα «σκληρό» μάθημα για ‘μας, για μια ομάδα που είναι νεανική και της λείπει η εμπειρία. Παλεύουμε όμως σε όλα τα ματς και με όλους τους αντιπάλους».
Για την απειρία του Αίαντα: «Αυτό που μάς λείπει σαν ομάδα, αν και είναι λίγο δύσκολο να το «καλλιεργήσουμε» και δε βελτιώνεται με την προπόνηση, είναι η εμπειρία. Η κατηγορία χρειάζεται εμπειρία, την οποία δεν έχουμε εμείς σαν ομάδα. Ακόμη και οι Αμερικάνοι μας είναι νέα παιδιά, ενώ παιδιά που παίζουν 25-30’ παίζουν για 1η φορά στην κατηγορία. Παίρνουμε τον ενθουσιασμό και τη διάθεσή τους, αλλά όταν τα παιχνίδια είναι «κλειστά» χρειάζεται η εμπειρία. Εμείς αυτό δεν το ‘χουμε και προσπαθούμε να το καλύψουμε με άλλους τρόπους».