Γαλανίδης: Στην 4η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Β’ Εθνικής

Ένα ακόμα σκαλοπάτι ψηλότερα βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο (23/12) ο Λευτέρης Γαλανίδης στην ιστορική λίστα των σκόρερ της Β’ Εθνικής.

Οι έξι πόντοι που πέτυχε στις Σέρρες, δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την 3η σερί ήττα των Μαχητών Πειραματικών Πεύκων στον 3ο όμιλο της National League 1, έφταναν όμως για να τον ανεβάσουν στην 4η θέση του ιστορικού πίνακα των σκόρερ! Ο Γαλανίδης αριθμεί πλέον 4.261 πόντους στην καριέρα του, έναν παραπάνω από τον (5ο πια) Γιάννη Μάνο (4.260).

Μπροστά του ο Γαλανίδης έχει πλέον έναν ακόμα παίκτη που μπορεί να ξεπεράσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τον Αντώνη Γκοντόπουλο, ο οποίος έχει σημειώσει 4.346 πόντους στην καριέρα του. Επίσης, ο “Λεφ” χρειάζεται και άλλες εννέα συμμετοχές, προκειμένου να “πιάσει” και τον Βασίλη Εμμανουηλίδη στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας…

Στο μεταξύ, ένας συμπαίκτης του στα Πεύκα, ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου, αναρριχήθηκε στην 21η θέση του ιστορικού πίνακα με 3.039 πόντους, ξεπερνώντας τον Στάθη Κεραμιτσόπουλο (3.022). Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ μπορεί να ξεπεράσει άλλους δύο παίκτες την τρέχουσα χρονιά, τον Γιάννη Κυριακόπουλο (3.068) και τον Θέμη Κοθρά (3.141).

* Σημ.: Οι πόντοι και οι συμμετοχές αφορούν μόνο σε αγώνες κανονικής περιόδου και δεν συμπεριλαμβάνονται αναμετρήσεις playoffs, playouts ή μπαράζ ανόδου.